Meloun je vitamínová bomba

Melounové gazpacho

Melounové gazpacho

Ingredience

  • 3 rajčata
  • 350 g melounu BOUQUET
  • 1/2 stroužku česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • cukr podle chuti
  • 1/2 malé dýně
  • 1/2 okurky
  • bazalka
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 2 lžičky sherry octa
  • sůl
  • krevety (nemusí být)

Příprava

Osmažíme na pánvi česnek, rozčtvrcená rajčata a bazalku. Odstavíme a vložíme do hrnce, kde máme nakrájenou dýni a okurku. Přidáme ocet, hořčici, olej, cukr a bezpeckový meloun BOUQUET nakrájený na kostičky. Necháme 10 minut odpočívat. Poté vše rozmixujeme a dochutíme solí. Uvaříme krevety ve vroucí vodě 1 minutu a zchladíme. Servírujeme spolu s krevetou a lístkem bazalky.

předchozí další