Meloun je vitamínová bomba
Melounovo-zázvorový fizz |
Ingredience
- 1,5 kg melounu bez pecek, oloupaného
- 90 g čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
- šťáva ze 2–3 citronů
- šťáva ze 2–3 limetek
- 100 g krupicového cukru
- lístky máty a plátky pomeranče i s kůrou k podávání
Příprava
1. Přes jemné sítko vymačkejte ze
zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se
šťávou z obou citrusů a cukrem ji
vlijte do kastrůlku s nepřilnavým
povrchem a na mírném ohni
zahřívejte, až se cukr rozpustí.
Zvyšte plamen a přiveďte k varu.
Odstavte, nechte zchladnout
a přelijte do servírovací mísy.
2. V kuchyňském robotu
rozmixujte melounovou dužninu
a vlijte ji do mísy k citrusovozázvorovému
základu. Přidejte
kostky ledu, promíchejte a ozdobte
lístky máty a pomerančovou
kůrou a neste na stůl.